Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протоколи лікування чорнобильців на 2017 рік складатимуть, виходячи з їх реальних потреб у ліках

Протоколи лікування чорнобильців на 2017 рік складатимуть, виходячи з їх реальних потреб у ліках

Про це повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час чергового засідання робочої групи з питань проведення року пам'яті Чорнобиля в Харківській області, яке пройшло 20 вересня.

Михайло Черняк розповів, що для складання протоколів лікування на наступний рік при обласній адміністрації буде створено спеціальну робочу групу, до якої, серед інших, увійдуть вчені і фахівці-медики.

«Вони вивчать діючі протоколи і реальні потреби чорнобильців Харківської області, щоб у 2017 році вони отримували саме ті ліки, яких потребують», - підкреслив заступник керівника ХОДА.

В.о. начальника управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан розповіла в ході наради про заходи, що вживаються в області для вирішення проблеми отоварювання пільгових рецептів, які виписують чорнобильцям.

За її інформацією, сьогодні з чорнобильцями працюють 18 аптек в районах області, в місті Харків їх обслуговує КП «Обласний аптечний склад».

«На останній колегії обласного управління охорони здоров'я ми домовилися з представниками цих мереж про те, що в разі, коли чорнобильці приходять до аптеки до 12:00, а ліки, на які виписано рецепт, відсутні, то до 17:00 того ж дня аптека зобов'язується доставити препарат і отоварити рецепт. Якщо ці домовленості не будуть дотримуватися, ми реагуватимемо відповідним чином по кожному випадку», - розповіла Галина Сіроштан.

Голова Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурін зазначив, що вперше при вирішенні питань чорнобильців обласне керівництво бере до уваги думку організацій, що представляють інтереси ліквідаторів.

«Ми вдячні за те, що в такий непростий час обласна адміністрація намагається вирішувати наші питання. Хочеться відзначити роботу обласного управління охорони здоров'я, яке постійно взаємодіє з нашими громадськими організаціями в питаннях медичного забезпечення. Такий же підхід в облздраві - до афганців і учасників АТО. Це прогресивний підхід, який дозволить вийти на новий рівень взаємин влади з громадськістю», - підкреслив Володимир Проскурін.

Також в ході засідання Михайло Черняк вручив державні нагороди чорнобильцям - учасникам АТО.

Ювілейні медалі «25 років незалежності України» отримали Андрій Звягінцев і Владислав Іонін.

«Ви віддали борг Україні 30 років тому, рятуючи її від наслідків Чорнобильської аварії. Сьогодні ви також не стоїте осторонь - і знову захищаєте країну від небезпеки, оберігаючи її рубежі. Ми вдячні вам за це. І державні нагороди - це знак того, що ваші подвиги цінують на найвищому державному рівні», - зазначив Михайло Черняк.