Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Максим Крипак – триразовий паралімпійський чемпіон

Максим Крипак – триразовий паралімпійський чемпіон

13 вересня в Ріо-де-Жанейро харківські спортсмени здобули «золото» та три «бронзи».

Кількість своїх золотих медалей на дебютних Іграх поповнив плавець Максим Крипак. На цей раз він був першим на фініші дистанції 100м вільним стилем в класі S10 з європейським рекордом - 51.08сек. Друге та трете місце на цій дистанції розділили бразильці Андре Бразіл - 51.37 сек. та Філіп Родрігес - 51.48 сек.

Таким чином, на рахунку Максима Крипака вже три золоті та дві срібні медалі Паралімпіади-2016.

В цей же день рахунок своїх медалей на Іграх в Ріо відкрив один з найдосвідченіших паралімпійців України - харківський плавець Максим Веракса. На дистанції 100м брасом в класі SB12 він з результатом 1:09.00  посів третє місце. Обійти Максима змогли лише Дмитро Салей з Азербайджану - 1:08.80 та білорус Володимир Ізотов - 1:06.82

Ще одну бронзову медаль Паралімпіади харківські спортсмени завоювали у фехтуванні на візках. В класі А особистих змагань з жіночої шпаги Євгенія Бреус успішно пройшла кваліфікаційні раунди, потім в чвертьфіналі перемогла 15:13 суперницю з Угорщини, але у наступному поєдинку поступилася 8:15 суперниці з Китаю Йінг Біан, яка в підсумку стала срібним призером Паралімпіади, програвши в фіналі своїй співвітчизниці Хуфенг Зоу. В поєдинку за «бронзу» Євгенія Бреус перемогла 15:10 суперницю з Угорщини Сюзанну Крайняк.

В настільному тенісі в індивідуальних змаганнях серед жінок в класі 6 бронзовою призеркою Паралімпіади-2016 стала харків’янка Марина Литовченко. В півфіналі вона поступилася 1:3 майбутній чемпіонці Сандрі Паович з Хорватії, а у бронзовому фіналі, який перетворився на українське дербі, перемогла харків’янку Антоніну Ходзинську 3:2.

На четвертому місці зупинилася і харків’янка Яна Бережна. В плаванні на 100м брасом в класі SB11 вона показала результат 1:28.04 та майже на півтори секунди відстала від шведки Майі Рейчард, яка посіла третє місце. Перемогла на цій дистанції спортсменка з Китаю - 1:23.02

Загалом 13 вересня на Паралімпіських іграх в Ріо українські спортсмени здобули 5 золотих, 2 срібні та 4 бронзові нагороди, повідомляють у Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Разом з Максимом Крипаком чемпіонами в плаванні стали Євгеній Богодайко з Полтавської області та Єлизавета Мерешко з Херсонської області, а також Василь Ковальчук з Одеси в кульовій стрільбі та киянка Оксана Зубковська в легкій атлетиці.

За підсумками шести днів змагань на рахунку паралімпійської збірної України 27 золотих, 21 срібна, 24 бронзові нагороди та третє місце в медальному заліку. Друге місце за цим показником продовжують утримувати британці (34-18-22), а перше - за збірною Китаю (63 -51-33).