Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайла Черняка просили надати матеріальну допомогу на лікування

Михайла Черняка просили надати матеріальну допомогу на лікування

11 серпня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Більшість порушених у ході прийому питань стосувалися сфер охорони здоров'я та соціального захисту. Так, з проханням посприяти у виділенні коштів на лікування дружини-інваліда звернувся житель Харківського району. Чоловік розповів, що зараз його 70-річна дружина перебуває на лікуванні в кардіологічному відділенні Харківської обласної клінічної лікарні. За словами відвідувача, медики наполягають на операції, але коштів у сім'ї немає. Михайло Черняк пообіцяв заявнику, що обласна комісія з надання матеріальної допомоги обов'язково розгляне його звернення. Також чоловік попросив допомоги працівників соціальних служб.

«Як тільки вашу дружину випишуть з лікарні, наші фахівці відвідають її, і, якщо того побажає вона сама, то ми допоможемо їй влаштуватися в один з будинків-інтернатів для людей похилого віку, яким прописаний постійний сторонній догляд», - звернулася до заявника перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко.

Також з проханням про матдопомогу на лікування до заступника керівника області звернувся харків'янин, який перебуває на лікуванні в обласному клінічному онкологічному центрі. Чоловік розповів, що через матеріальні труднощі він не може пройти необхідний курс лікування.

«Зараз в онкоцентр за державними програмами надходять медикаменти. Ми вивчимо ваше питання і направимо до потрібних фахівців, які нададуть необхідні препарати, і ви зможете пройти призначену вам хіміотерапію», - сказав Михайло Черняк.

Крім того, на прийомі мешканка Харкова звернулася з проханням вирішити питання про надання її чоловіку - ліквідатору аварії на ЧАЕС - санаторно-курортної путівки. Про допомогу в придбанні слухового апарату для дитини просила молода харків'янка.

Заступник голови ХОДА зазначив, що звернення громадян, які потребують матеріальної допомоги, будуть розглянуті профільною комісією. Всім, хто потребує лікування або обстеження, нададуть відповідну допомогу в обласних закладах охорони здоров'я.

Всі, хто прийшов на прийом Михайла Черняка, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних департаментів та управлінь ХОДА. Питання, які потребують детального вивчення, заступник керівника області взяв під особистий контроль.