Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За темпами збирання врожаю в області лідирує Барвінківський район

За темпами збирання врожаю в області лідирує Барвінківський район

Про це в ході програми «Об'єктив-позиція» на телеканалі «Симон» повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

За його інформацією, в Барвінківському районі вже прибрано майже 80% площ під зернобобовими.

«Також за темпами збирання врожаю в лідери вирвалися Балаклійський, Сахновщинський, Краснокутський та Зачепилівський райони області, - додав Олександр Нездюр. - Що стосується врожайності з одного гектара, то тут із великим відривом лідирує Чугуївський район - 51-52 ц / га».

Олександр Нездюр також зазначив, що, за оперативними даними, станом на 22 липня в області намолотили 1,2 млн тонн зернобобових. Середня врожайність склала 38,6 ц/га (у 2015 році - 35,3 ц/га). Зокрема врожайність пшениці - майже 42 ц/га.

«Ми досягли середини кампанії зі збирання врожаю. Цього року і врожайність, і результат роботи аграріїв перевищують показники минулого року, хоча він був урожайним, - сказав Олександр Нездюр. - Якщо виходити з того, що, за традицією, наші аграрії завжди намагаються починати прибирання з гірших полів, то ми сподіваємося, що врожайність ще підвищиться».

Також, за інформацією директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, процентне співвідношення продовольчої пшениці та фуражного зерна оцінюється на рівні 61% і 39% відповідно.