Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Державні гроші мають витрачатися місцевими бюджетами чесно і прозоро. Ігор Райнін

Державні гроші мають витрачатися місцевими бюджетами чесно і прозоро. Ігор Райнін

Голова облдержадміністрації взяв участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів Харківської області.

В ході наради Ігор Райнін підняв питання контролю фінансової дисципліни в рамках децентралізації бюджетних процесів.

«Держава сьогодні йде шляхом передачі коштів на місця - в районні, селищні, сільські бюджети. Таких ресурсів місцеві ради ніколи не мали. Наскільки їх керівники готові розпоряджатися цими коштами - поки питання. Тому витрачання цих коштів має бути під вашим контролем», - звернувся Ігор Райнін до представників правоохоронних структур.

Голова ХОДА повідомив, що 14 липня відбудеться ініційована обласною адміністрацією позачергова сесія Харківської обласної ради, під час якої місцевим бюджетам будуть передані кошти державної субвенції, виділеної на розвиток регіону - 137 млн ​​грн.

«Всі фінанси будуть транзитом перерозподілені з обласного бюджету в місцеві. Гроші, які виділяються з державного та обласного бюджету, повинні витрачатися місцевими бюджетами чесно і прозоро», - підкреслив керівник області.

Говорячи про бюджетну дисципліну, Ігор Райнін також зазначив що з 1 серпня всі державні і комунальні підприємства повинні будуть проводити тендери виключно через систему електронних закупівель Prozorro.

«Ми вивчимо всіх, хто тягнув до останнього, а від сьогодні до 1 серпня буде активно проводити тендери за ще діючою системою. Я попрошу фінансову інспекцію, прокуратуру перевірити всі ці тендери. Якщо хтось поспішав, щоб нажитися, - буде відповідати за законом», - підкреслив керівник ХОДА.

В ході засідання Ігор Райнін зупинився на діяльності Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області.

«Те, що сьогодні виконавча служба не працює в інтересах держави, зрозуміло будь-якому громадянину. Їм нецікаво захищати державу, їм цікаво відбирати машини і квартири», - зазначив керівник області. Звертаючись до керівника служби, він підкреслив, що інтереси держави повинні бути понад усе.

«Я вас прошу протягом місяця навести лад в структурі. Якщо потрібна допомога - говоріть. Але так, як раніше, служба працювати не буде. Цю ситуацію необхідно виправити в найкоротші терміни», - підкреслив голова ХОДА.

Більше фото