Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відкривається виставка, присвячена 25-й річниці незалежності України

В Харкові відкривається виставка, присвячена 25-й річниці незалежності України

Урочисте відкриття експозиції народного мистецтва Альони Кічкіної «Мальовничо!» відбудеться 14 липня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини».

«Альона Кічкіна - молода перспективна художниця, яка більше себе позиціонує як народна майстриня. Не дивлячись на персональну виставку в Мюнхені, виставки в інших країнах світу, в Харкові — це перша персональна виставка Альони», - розповідають організатори.

На виставці будуть представлені роботи Петриківського розпису як в картинах, так і на скриньках, підносах та інших предметах побуту та роботи інших видів слов'янського розпису та китайського живопису Гохуа.

Експозиція працюватиме до 13 серпня за адресою: Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх.

Під час роботи виставки відбудеться низка культурологічних заходів:

19 липня о 17:00 - лекція Олега Коваля з мистецтвознавства з циклу лекцій «Предмет в мистецтві, взаємодія знаків» на тему: «Дзеркала і обманки в живопису»;

27 липня о 17:00 –майстер-клас з Петриківського розпису від авторки виставки «Мальовничо!» Альони Кічкіної;

3 серпня о 17:00 – лекція з історії мистецтва Вікентія Пухарєва з циклу лекцій «Простір і час українського мистецтва (XIX-ХХ ст.)». Тема: «Сучасне мистецтво України. Частина 2. Нові тенденції кінця 80-х – 90-х років ХХ ст.»;

9 серпня о 17:00 - майстер-клас з Жостовського розпису від Альони Кічкіної;

11 серпня о 17:00 – творча зустріч з Альоною Кічкіною з елементами майстер-шоу по китайському живопису Гохуа.

На усі заходи вхід вільний.

Довідка. Альона Кічкіна закінчила Міжнародний Слов'янський університет за спеціальністю «Міжнародні відносини»,  художньо-графічний факультет Харківського педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди, вивчала китайський живопис в Тяньдзінскому технологічному університеті (Китай)

З 2011 року художниця займається декоративно-прикладним мистецтвом, Петриківським розписом, Жостовским розписом, китайським живописом Гохуа, проводить майстер-класи та лекції з мистецтвознавства.