Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діяльність аграрних держпідприємств перевірять фахівці ХОДА

Діяльність аграрних держпідприємств перевірять фахівці ХОДА

Про це говорили 7 липня на нараді, присвяченій фінансово-господарській діяльності державних підприємств в першому півріччі і перспективи їх розвитку в 2017 році.

Захід пройшов під керівництвом заступника голови ХОДА Марка Беккера. Він зазначив, що керівник області Ігор Райнін поставив чітке завдання - сформувати вал ранніх зернових і зернобобових культур не нижче рівня минулого року.

«Сьогодні є всі об'єктивні умови для досягнення високих показників. В першу чергу ми провели контроль з біологічної урожайності - вона показала досить високе значення. Так що, як і в минулому році, ми збираємося підтвердити, що наша область є лідером по збору ранніх зернових культур. Є позитивні тенденції і в продуктивності молочного стада - друге місце серед регіонів України», - сказав Марк Беккер.

Заступник голови ХОДА зазначив, що в той же час робота низки державних підприємств аграрного сектору області є малоефективною.

«Сьогоднішня зустріч спрямована на поліпшення якості роботи держпідприємств. В іншому випадку ми будемо ставити питання про зміну керівництва цих підприємств, - заявив Марк Беккер. – Діяльністю двох з них вже зацікавилися правоохоронні органи, по одному розслідування добігає кінця, воно виявило грубі порушення фінансової дисципліни».

Директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр розповів про найбільш часті порушення, які допускають держпідприємства аграрного сектору. Це порушення сівозмін, заниження показників врожайності, виплата заробітної плати «в конвертах».

«Також ми стикаємося з тим, що землю держпідприємств намагаються забрати в приватні руки, використовуючи шахрайські схеми, - зазначив Олександр Нездюр. - Запевняю: ми докладемо всіх зусиль, щоб не допустити розкрадання державного майна».