Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області не допустять підпалів сухої трави

В Харківській області не допустять підпалів сухої трави

В області визначені основні заходи та відповідальні виконавці за належне проведення кампанії із забезпечення чистоти і порядку.

Відповідне доручення підписав 29 червня голова ХОДА Ігор Райнін. Як повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук, з червня по жовтень в регіоні триває кампанія із забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах.

Екологи підкреслюють, що під час проведення безстрокової кампанії районним державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування доручено проводити постійну роботу щодо недопущення випалювання сухої природної рослинності та її залишків на підпорядкованій території.

«В рамках екологічної кампанії здійснюються заходи з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, проводиться робота з очищення лісосмуг вздовж доріг та біля населених пунктів. Також проводиться упорядкування парків та скверів, водних об’єктів, місць масового відпочинку населення, прибирання вулиць та доріг, прибудинкових територій», - зазначив Андрій Тимчук.

Довідка. Упродовж червня-жовтня 2015 року було ліквідовано 1062 несанкціонованих сміттєзвалища, зібрано 106,64 тис. куб. м відходів, висаджено 251,154 тис. одиниць дерев. Прибрано 171 парк та 164 сквери. Здійснено упорядкування та благоустрій 608 братських могил, 59 меморіальних комплексів та 169 місць почесних поховань.