Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанському районі реалізують проект у сфері енергозбереження

У Вовчанському районі реалізують проект у сфері енергозбереження

Це питання 30 червня обговорювалося під час виїзного засідання обласного штабу з підготовки до опалювального сезону, яке пройшло під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

Фахівці обговорили стан підготовки господарського комплексу Вовчанського району до осінньо-зимового періоду.

Як зазначив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький, в цьому районі планується провести технічне переоснащення котелень 16 об'єктів соціальної інфраструктури.

«У цей список входять садки, школи та інші об'єкти соціальної інфраструктури. Проектом передбачається переведення газових котелень на альтернативне паливо. Відповідне фінансування було виділено на останній сесії обласної ради», - зазначив Олексій Белоцький.

У ході засідання заступник голови ХОДА, голова штабу Євгеній Шахненко зазначив, що необхідно посилити роботу з популяризації впровадження населенням енергозберігаючих заходів.

«Хочу нагадати, що в Україні діє програма пільгового кредитування для впровадження енергозберігаючих технологій у житловому господарстві, зокрема - на купівлю населенням опалювальних котлів, які не використовують газ, матеріалів і устаткування, що необхідні для утеплення будинків», - зазначив Євгеній Шахненко.

Також 30 червня в Чугуївському та Шевченківському районах пройшли засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2016/2017 років .

Під час засідань керівництво районів та м. Чугуєва доповіло про хід роботи з підготовки до наступного осінньо-зимового періоду. Особливу увагу було приділено проблемним питанням, що виникають під час підготовки, а саме: стовідсотковим розрахункам за енергоносії, послуги тепло-, водопостачання та водовідведення,  оснащенню житлових будинків приладами обліку, впровадженню енергозберігаючих заходів тощо. За результатами засідань членами штабу були надані відповідні рекомендації та доручення.