Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер зустрівся з Комерційним Аташе Ізраїлю

Марк Беккер зустрівся з Комерційним Аташе Ізраїлю

Під час зустрічі, яка відбулася 15 червня, обговорили перспективи розвитку торгових та економічних відносин між Харківською областю та Ізраїлем.

Представляючи Харківську область Голові Торгово-економічної місії Посольства Держави Ізраїль в Україні Елізабет Соловйов, Марк Беккер відзначив позитивні тенденції соціально-економічного розвитку нашого регіону, який за підсумками 2015 року посів перше місце серед областей України в рейтингу Кабінету Міністрів.

Говорячи про відносини Харківської області з Ізраїлем, заступник голови ХОДА відзначив зв'язки у сфері освіти.

«У Харкові навчаються близько 500 ізраїльських студентів. Ми співпрацюємо з деякими університетами, зокрема, у сфері сільського господарства, - розповів Марк Беккер. - Що стосується зовнішньоторговельного обороту між Харківською областю та Ізраїлем, його відсоток не дуже великий - у нас є поле для розвитку відносин».

На думку Елізабет Соловйов, розвиткові торговельних відносин може сприяти створення зони вільної торгівлі між Ізраїлем та Україною. Переговори щодо її створення сьогодні ведуться на рівні керівництва держав.

Сьогодні, за словами Комерційного Аташе, Ізраїль імпортує з України в основному продукцію сільського господарства (зокрема, понад 40% всієї пшениці, що закуповується державою) та металургії. До нашої країни ізраїльські партнери експортують переважно продукцію хімічної промисловості та різну апаратуру.

«Якщо говорити про інвестиції, то Ізраїль «інвестує технологіями», які дозволяють економити енергоресурси, - зазначила Елізабет Соловйов. - Сьогодні ми хочемо запропонувати вам технології «безпечного розумного міста». Вони дозволяють економити енергоресурси, запобігати аварійним ситуаціям на комунікаціях, наприклад, поривам водопроводів. Це системи «розумних» паркінгів, які дозволяють зберігати порядок, розробки у сфері поводження з твердими побутовими відходами та багато іншого».

Елізабет Соловйов попросила допомоги Харківської облдержадміністрації в налагодженні відносин між представниками бізнес-секторів Харківщини та Ізраїлю.

«Сьогодні ми активно шукаємо нових партнерів і налагоджуємо міжнародні зв'язки. Харківська область, безумовно, зацікавлена ​​у відносинах з Ізраїлем, і ми зробимо все для їх успішного розвитку», - підкреслив Марк Беккер.

Під час зустрічі обговорили також можливості обміну досвідом між представниками Харківського ІТ-кластеру та їх ізраїльськими колегами, а також налагодження спілкування спеціалістів у сфері сільського господарства.

Також Елізабет Соловйов запросила представників Харківської облдержадміністрації побувати з візитом в Ізраїлі, щоб особисто ознайомитися з пропонованими їхніми фахівцями технологіями та визначитися з подальшими кроками задля розвитку співпраці.

Більше фото