Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

450 молодих фахівців поповнили лави Держслужби України з надзвичайних ситуацій

450 молодих фахівців поповнили лави Держслужби України з надзвичайних ситуацій

10 червня в Національному університеті цивільного захисту України відбувся урочистий випуск. У церемонії вручення дипломів взяв участь заступник голови – керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов.

Він привітав молодих офіцерів та побажав їм успіхів у подальшій роботі, а також - з честю та гідністю виконувати свій професійний обов’язок.

«Сьогодення диктує нові підходи до роботи у сфері цивільного захисту, підготовки фахівців та наукових кадрів. На молодих спеціалістів небезпечної, але благородної професії рятувальників покладена висока відповідальність, адже результати їх діяльності – це примноження здобутків та традицій, слави навчального закладу та пожежно-рятувальної служби, а успіх та якісні знання - запорука безпеки, життя та здоров’я мешканців Харківської області та громадян нашої держави», - зазначив Вячеслав Аббакумов.

Ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий відмітив, що науково-педагогічні працівники навчального закладу доклали всіх зусиль, аби майбутні спеціалісти стали справжніми громадянами нашого суспільства, та побажав бути гідними звання випускника Національного університету цивільного захисту України.

«Новоспеченим спеціалістам доведеться працювати у складній обстановці, усвідомлюючи велику відповідальність перед державою та народом, ризикуючи власним життям, вести рішучу боротьбу за життя людей, збереження національного багатства і навколишнього середовища», - зазначив Володимир Садковий.

Усього дипломи бакалавра та спеціаліста отримали 450 випускників, усім їм присвоєно звання «лейтенант». 185 випускників продовжать службу у підрозділах ДСНС України. З числа випускників 38 бакалаврів - іноземні слухачі, які працюватимуть в МНС Республіки Азербайджан. Четверо курсантів після випуску продовжать службу в підрозділах університету. 56 цьогорічних випускників отримали дипломи з відзнакою. Загалом у 2016 році університет здійснив випуск понад 800 фахівців різного освітньо-кваліфікаційного рівня.