Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У масштабній екологічній акції взяли участь понад 550 тисяч мешканців області

У масштабній екологічній акції взяли участь понад 550 тисяч мешканців області

На Харківщині підбили підсумки щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

Про це повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук. За його даними, акція тривала з 21 березня по 30 травня на території всіх населених пунктів області.

«Цього року до акції долучилися ще більше громадських організацій та молоді, ніж торік. Усього в заходах взяло участь понад 550 тисяч осіб, у тому числі - 118 тисяч представників учнівської та студентської молоді», - зазначив Андрій Тимчук.

Як підкреслили в Державній екологічній інспекції у Харківській області, за час роботи в рамках акції інспектори з охорони навколишнього природного середовища здійснили 38 виїздів для обстеження територій населених пунктів регіону, було ліквідовано 5 несанкціонованих звалищ сміття.

«Обсяг зібраних побутових відходів на несанкціонованих сміттєзвалищах склав 3 тис. куб. м. Держекоінспекція притягнула до відповідальності 58 осіб за порушення екологічних вимог під час поводження з відходами, серед яких - 25 голів органів місцевого самоврядування та їх заступників. Загальна сума штрафів склала 32725 грн», - доповіли екологи.