Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Органна зала Харківської філармонії стане одною з кращих за акустикою у Європі

Органна зала Харківської філармонії стане одною з кращих за акустикою у Європі

Такий прогноз зробив німецький фахівець в галузі архітектурної акустики Вольфганг Анерт, перевіривши роботу харківських архітекторів та будівельників.

Про результати візиту до Харкова німецького експерта розповів заступник директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Володимир Норчак.

«Вольфганг Анерт відвідав нашу область у складі німецької команди фахівців фірми «Александр Шуке», що прибула до Харкова 20 травня. До складу команди ввійшли 8 співробітників на чолі з Матіасом Шуке. Вони ознайомились зі станом виконання робіт по органній залі, - розповів Володимир Норчак. – Анерт – відомий спеціаліст, за його проектами змонтовані кращі музичні зали Америки, Японії, Європи». 

За інформацією Володимира Норчака, побаченим експерт лишився задоволеним. За результатами огляду він спрогнозував, що органна зала Харківської філармонії за своїми акустичними даними стане одною з найкращих не тільки в Україні, але й у Європі, та відзначив роботу харківських архітекторів і будівельників. 

Нагадаємо, будівництво органної зали філармонії реалізоване за проектом харківських архітекторів фірми «Мир», яка була виконана спільно з Вольфгангом Анертом. Наразі в Харківській філармонії триває монтаж органу. Над цим працюють представники німецької фірми «Александр Шуке». Завершити цю роботу фахівці планують до 1 липня. Потім возьмуться до монтажу крісел та підготовки зали. З 1 вересня планується виконати настройку органу. На це, за словами спеціалістів, знадобиться близько 2-х місяців.

Реконструкція Харківської обласної філармонії поновилася восени 2015 року за ініціативи голови ХОДА Ігоря Райніна, якому вдалося домогтися виділення необхідного фінансування з державного бюджету. Як наслідок, загальнобудівельні роботи по першому пусковому комплексу філармонії - органній залі - були завершені протягом 1-го кварталу 2016 року.