Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські військові лікарі надали допомогу майже 16 тис. бійцям АТО

Харківські військові лікарі надали допомогу майже 16 тис. бійцям АТО

Фахівці Військово-медичного клінічного центру Північного регіону відзначають, що велику допомогу з лікування військових їм надають цивільні колеги з медичних закладів Харкова.

На Харківщині з початком проведення антитерористичної операції лікарі Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (ВМКЦ ПнР) прийняли у себе та надали медичну допомогу близько 15500 українським військовослужбовцям і правоохоронцям, які постраждали в зоні бойових дій на Донбасі.

За словами командування ВМКЦ ПнР, останнім часом більшість бійців АТО поступають з травмами різної складності. При цьому, дві третини від усіх таких пацієнтів вже отримали необхідну медичну допомогу у медичних пунктах військових частин, мобільних госпіталях чи в цивільних лікарнях, що розташовані на Донбасі. Тому до Харкова вони прибувають з чіткими тенденціями до одужання або для проходження курсу реабілітації.

«Увесь поточний рік мої підлеглі, які служать у сімох областях, виконують завдання під гаслом: «вдосконалення знань і навичок». Так, чимало зборів, спеціальних курсів чи просто обмінів досвідом ми успішно організували і провели з тими, хто залучається до бойової роботи у військах, - зауважив начальник ВМКЦ ПнР полковник медичної служби Віктор Поліщук. - Тому завдяки наданню оперативної долікарської допомоги на передовій сил АТО чи полігонах вдається значно зменшувати кількість пацієнтів, яких лікують у стаціонарних умовах».

Всього ж у ВМКЦ ПнР курс лікування зараз проходять понад 100 учасників АТО.