Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині пройде ІІ Обласний зліт студентів-волонтерів

На Харківщині пройде ІІ Обласний зліт студентів-волонтерів

Захід відбудеться 28 травня на базі Харківського національного університету внутрішніх справ. Початок - о 10:00

Єдиний в Україні традиційний щорічний обласний зліт студентів-волонтерів проходить за ініціативи Харківського університетського консорціуму та за підтримки Харківської обласної державної адміністрації.

 «У зльоті візьмуть участь студенти-волонтери 23-х вищих навчальних закладів Харківщини, які впродовж року надавали підтримку військовим, родинам загиблих воїнів АТО, пораненим солдатам у шпиталі, сім’ям вимушених переселенців та ін. Перший раз в зльоті беруть участь «Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Патріот»», а також «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради, активісти якої підготували консолідовані, єдині в Україні, матеріали пошуково-краєзнавчої роботи учнів  навчальних закладів Харківщини про земляків-Героїв Небесної сотні та воїнів, загиблих в АТО, - «Герої не вмирають», яка видана за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської ОДА», - зазначають організатори.

Під час зльоту 12 волонтерських загонів, сформованих зі студентів-волонтерів вишів Харківщини, змагатимуться за Кубок голови Харківської обласної державної адміністрації. На молодь чекають змагання в декілька етапів, які стосуються усіх сфер волонтерської діяльності: надання першої медичної допомоги, написання листів воїнам АТО, плетіння оберегів, проходження смуги перешкод, перешкоджання займанню полум’я та багато іншого.

Після підбиття підсумків та нагородження переможців учасників команд, вболівальників та гостей зльоту очікує концерт на галявині від студентів Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського, польова каша та спілкування з воїнами АТО.

Організаційну підтримку заходу забезпечать студенти Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України, медіа-підтримку забезпечать студенти Харківської державної академії культури, а волонтерська майстерня пройде за підтримки Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди та Харківської державної академії дизайну та мистецтв.