Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних питань

Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних питань

18 травня пройшов особистий прийом заступника голови ХОДА.

Так, до Марка Беккера з проханням звернувся житель Близнюківського району. Чоловік пояснив, що вже тривалий час пайовики не можуть знайти спільну мову з орендарем. За його словами, пайовики отримують плату нижче за встановлену законом.

«Договори оренди з пайовиками у орендарів оформлені з порушеннями, при цьому за користування землею вони не платять уже кілька років. Люди отримали 798 гривень за 6,6 га в 2014 році, в 2015 - 980 грн», - розповів про суть проблеми заявник.

Він також зазначив, що з цього питання були судові тяжби, а при сільській раді зараз створена тимчасова комісія, фахівці якої розбираються в ситуації. Але, за словами жителя області, зрушень немає.

«Допоможіть нам розібратися в цьому питанні, ми вже не знаємо - куди звертатися і що робити. Люди знаходяться на межі», - поділився чоловік.

Марк Беккер зазначив, що законно проблему можна вирішити лише за виконання рішень судової інстанції.

«Обіцяю залучити до вивчення питання керівників району. Збирайте комплекс документів - це стане в нагоді для розгляду справи», - зазначив заступник голови ХОДА.

Також на прийом до Марка Беккера звернулася жителька Золочівського району. Жінка попросила допомоги в оформленні земельної ділянки. З її слів, їй не вдалося вчасно приватизувати землю, а тепер вона знаходиться поза територією населеного пункту і до того ж потрапляє в резерв для виділення садових ділянок учасникам АТО.

«Розберемося в ситуації. Вважаю, що потрібно переоформлювати документи на землю. Перше, що вам необхідно зробити, - це звернутися до Держгеокадастру з відповідною заявою», - зазначив представник Головного управління Держземагентства в Харківській області Юрій Перекупський.

За необхідності, всі, хто прийшов на прийом, отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації.