Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Зачепилівському районі завершено газифікацію села Скалонівка

В Зачепилівському районі завершено газифікацію села Скалонівка

Завдяки завершенню робіт з будівництва газопроводу, підключитися до блакитного палива тепер мають змогу мешканці 24 будинків населеного пункту.

Як розповів начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький, раніше село Скалонівка Зачепилівського району, в якому проживають більше 300 мешканців, було частково газифіковане. У 2007 році за кошти державного бюджету тут було побудовано підвідний газопровід високого тиску довжиною 1,3 км і майже 2 км газопроводу середнього тиску. Тоді було газифіковано 21 індивідуальний житловий будинок.

Завершити газифікацію було заплановано у 2009 році - за рахунок НАК «Нафтогаз». Але компанія так і не виділила гроші, тож будівництво було призупинено.

«Роботи поновилися у 2015 році - відповідно до Угоди про співробітництво між ПАТ «Укргазвидобування» і Харківською обласною державною адміністрацією стосовно розвитку нафтогазового комплексу області, - зазначив Олексій Белоцький. - На сьогодні всі будівельно-монтажні роботи завершені: по вулицях Щорса та Ватутіна було прокладено газопровід загальною довжиною 1650 м. Виконані випробувальні роботи та оформлена відповідна виконавчо-технічна документація. Тепер мешканці 24 домоволодінь мають можливість підключитись до системи газопостачання. З них власники трьох будинків вже готові підключитись до газової мережі».

За інформацією управління ПЕК, на сьогодні рівень газифікації Зачепилівського району складає 42%, у тому числі, селищ міського типу – 63%, сіл - 34%. Загалом газифіковано майже 3,5 тис. квартир та домоволодінь району.

Рівень газифікації Харківської області станом на початок року становить 72%, в тому числі, міст та селищ міського типу – 84%, сіл  – 54%.