Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині обговорили перспективи розвитку екологічного та активного туризму

На Харківщині обговорили перспективи розвитку екологічного та активного туризму

21 квітня в ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» відбувся круглий стіл на тему: «Інновації та кращі рішення для активного та екологічного туризму в Україні».

Ініціаторами зустрічі стали активісти Української асоціації активного та екологічного туризму. Захід пройшов за підтримки Департаменту культури і туризму ХОДА. Учасниками круглого столу стали представники громадськості, вишів, різних спортивних клубів та туристичного бізнесу.

Голова правління Української асоціації активного та екологічного туризму Сергій Підмогильний зазначив: це вже не перший тематичний захід, який асоціація проводить на Харківщині.

«Такі круглі столи ми вже проводили в різних регіонах України і приїхали до вас, щоб поділитися новаціями та обмінятися досвідом», - зауважив Сергій Підмогильний. 

Організатор зустрічі розповів, що минулого року відвідав наш регіон і був вражений культурним та природним розмаїттям Слобожанщини. На думку Сергія, навіть самі мешканці області не знайомі з усіма привабливими для туристів місцями.

«Ключовими територіями для розвитку екологічного і активного туризму можуть бути національні природні парки. Їх на Харківщині аж три. Це певний «клондайк» як для України, так і для самих харків’ян. Минулого року ми навіть здивували місцевих мешканців розповідями про те, як у вас відвідали крейдові гори й провели фотосафарі, спостерігаючи за байбаками», - поділився спогадами громадський активіст. 

Окрім спілкування з колегами, Сергій Підмогильний на Харківщині збиратиме матеріал для рекомендаційного посібника, який він хоче укласти та видати для туристів.  

Директор Обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок розповіла, що уважно ознайомилась з пропозиціями громадських активістів.

«Погоджуюсь з Сергієм Підмогильним, що потрібно проводити активну роботу з національними природними парками. До речі, минулого року ми уклали з ними угоду про співпрацю і зараз маємо від них пропозиції щодо створення нових стежок для туристів», - сказала Валентина Холодок.

Також вона відзначила потужний потенціал області в розвитку активного туризму. За даними директора «Харківського організаційно-методичного центру туризму», на сьогодні в області діє 25 велосипедних маршрутів. Проте, щоб приваблювати туристів, ці траси потребують вдосконалення. Крім того, в регіоні розробляють нові пішохідні маршрути та сплави по річках, а от кінний вид туризму потрібно ще розвивати.

«Для започаткування кінних маршрутів ведуться переговори з кінними клубами в Зміївському й Дергачівському районах», - розповіла Валентина Холодок.