Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА повністю підтримує комунальні ЗМІ у бажанні отримати незалежність. Вікторія Аннопольська

ХОДА повністю підтримує комунальні ЗМІ у бажанні отримати незалежність. Вікторія Аннопольська

Проблемні питання роздержавлення ЗМІ обговорили під час зустрічі редакторів районних видань Харківської області з головою Національної спілки журналістів України Олегом Наливайком.

У зустрічі взяла участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Аннопольська. Вона зазначила, що питання роздержавлення перебуває на контролі обласного керівництва, і представники районних ЗМІ можуть розраховувати на підтримку облдержадміністрації.

«Варто відзначити, що сьогодні немає повного розуміння процесу роздержавлення засобів масової інформації серед керівників районів. Дехто, як, наприклад керівництво Первомайського району, сприйняв це належним чином та виконує закон. Деякі керівники поки що не усвідомили неминучості роздержавлення та намагаються гальмувати процес. Це сьогодні відбувається, наприклад, у Коломацькому та Кегичівському районах, - зазначила Вікторія Аннопольська. - Обласна адміністрація буде проводити наради з керівниками районів та пояснювати їм необхідність дотримання законодавства».

Голова Національної спілки журналістів Олег Наливайко також зазначив, що, поспілкувавшись з головою ХОДА Ігорем Райніним, зрозумів, що обласне керівництво повністю підтримує комунальні ЗМІ області.

«У цьому питанні ми маємо підтримку керівника області, тому, впевнений, що процес відбуватиметься згідно із законодавством», - сказав Олег Наливайко.

У ході зустрічі редакторам районних газет повідомили, що з питань щодо роздержавлення вони можуть звертатися до спеціально створених відділів Держкомтелерадіо та Національної спілки журналістів. Крім того, для комунальних ЗМІ було створено дорожню карту роздержавлення «15 кроків до свободи», яка детально розповідає про всі етапи роздержавлення та містить конкретний алгоритм дій.