Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До ремонту доріг загального користування в області підключаться газовидобувні компанії

До ремонту доріг загального користування в області підключаться газовидобувні компанії

Участь газовидобувних компаній в ремонті доріг Нововодолазького та Валківського району обговорили під час наради під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

Нарада в Нововодолазькій райдержадміністрації пройшла 12 квітня. У ній взяли участь керівники районів, представники Служби автомобільних доріг у Харківській області, а також п'яти газовидобувних компаній, які працюють на території Нововодолазького та Валківського районів.

«В розробці свердловин, будівництві, а також в процесі видобутку газовидобувні компанії використовують важку техніку, яка завдає значної шкоди місцевим дорогам. На сьогодні дороги в районах, на території яких ведеться видобуток газу, знаходяться в дуже поганому стані. Буде правильно, якщо газовидобувні компанії візьмуть участь в їх ремонті», - зазначив в ході зустрічі Євгеній Шахненко.

В результаті переговорів обласному керівництву вдалося знайти порозуміння і підтримку представників запрошених компаній. Було досягнуто домовленості про підписання угод між газодобувачами і райдержадміністраціями про спільне відновленні місцевої інфраструктури.

«В рамках цих угод місцеве керівництво визначить першочергові напрямки для ремонтних робіт, а газовидобувні компанії в міру своїх можливостей будуть виділяти гроші на їх проведення», - розповів заступник голови ХОДА.

Також за підсумками наради було прийнято рішення направити звернення до Верховної Ради з проханням внести зміни в умови збору рентної плати за надра.

«Сьогодні вся рента йде в державний бюджет, а це - значні кошти. Якби частина цих грошей надходила до місцевих бюджетів, це дозволило б спрямовувати їх на розвиток громад», - пояснив начальник управління паливно-енергетичного комплексу Олексій Белоцький.

За його словами, наради з газодобувними компаніями з питань їх участі в ремонті доріг пройдуть у всіх районах області, де ведеться видобуток блакитного палива.