Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

90 учасників АТО отримали земельні ділянки під Липцями

90 учасників АТО отримали земельні ділянки під Липцями

Кожному ветеранові антитерористичної операції виділено ділянку площею 12 соток.

У Харкові пройшло чергове жеребкування по виділенню земельних ділянок бійцям АТО. Цього разу розподілили 90 садових ділянок біля села Липці Харківського району області.

Ветеран АТО В'ячеслав Ніконов прийшов на збори з декількома бойовими товаришами. Каже, в зону бойових дій відправився добровольцем у 2014 році, служив в Щасті, весь час був на передовій. Запевняє, з оформленням землі проблем ніяких не було, процедура зайняла небагато часу.

«У мене нічого не було, тепер хоч щось своє з'явиться. Нарешті збулася моя мрія, в мене буде своя земля - ​​12 соток. Хотілося б, звичайно, на ній будинок побудувати», - поділився В'ячеслав Ніконов.

Глава Спілки ветеранів АТО Холодногірського району Денис Семенюк розповів: учасникам АТО пропонують створити дачний кооператив - «Липецька Слобода».

 «Подавали документи на те, щоб землю можна було потім приватизувати, щоб людина була власником, документи вже готові», - зазначив Денис Семенюк.

За словами юриста Союзу ветеранів АТО Миколи Сапелкіна, пізніше тут створять необхідну інфраструктуру. Створивши кооператив, люди будуть самі вирішувати не тільки поточні питання, а й більш глобальні: яким чином прокласти дорогу, провести газ і електроенергію.

«Вступ до кооперативу добровільний. Потрібно вирішити, скільки у вас буде в правлінні людей, визначити першочергові цілі, ми складемо протокол, - звернувся до учасників АТО Микола Сапелкін. - На наступному нашому засіданні буде відбуватися видача витягів про реєстрацію прав власності на нерухоме майно, де вже буде вказано, що ділянка ваша. Тоді ж ви будете вирішувати поточні питання, і тоді ж відбудеться перше засідання вашого кооперативу».

Нагадаємо, Харківська область відноситься до числа регіонів - лідерів в країні за кількістю земельних ділянок, виданих учасникам АТО.