Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харкову передали повноваження для здійснення архітектурно-будівельного контролю

Харкову передали повноваження для здійснення архітектурно-будівельного контролю

У церемонії прийому-передачі документів від ДАБК України Харківській міській раді взяв участь заступник голови – керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов.

Він зазначив, що реформування системи Державної архітектурно-будівельної інспекції УкраїниДА - одна з найбільш важливих складових комплексної програми реформ, які проводяться в Україні.

«Децентралізація повноважень органів влади, системи державного управління і передача повноважень на місцевий рівень - це першочергове завдання перетворень в країні, - підкреслив Вячеслав Аббакумов. - Відповідно до реформи системи ДАБК вирішення питань забудови територій передається на базовий рівень адміністративного устрою - містам і селищам. Це, безумовно, сприятиме поліпшенню містобудівної діяльності та якісного розвитку територій і громад».

Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев повідомив, що Харків став третім обласним центром, який бере на себе повноваження у сфері архітектурного контролю.

«З понеділка місцевий новостворений орган почне працювати, і місцева громада матиме повний цикл контролю за містобудівною діяльністю», - розповів Олексій Кудрявцев.

За його словами, такі повноваження вже отримали Луцьк та Тернопіль, а цього місяця цей перелік поповнять Херсон та Івано-Франківськ.

Більше фото