Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кращими юними екологами області стали школярі з Красноградського району

Кращими юними екологами області стали школярі з Красноградського району

Команда Красноградської гімназії «Гранд» перемогла на обласному етапі всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім».

Які ґрунти переважають в регіоні, як отримати високі врожаї та які вносити добрива – про це розповідали учнівські колективи екологічної просвіти під час проведення обласного етапу конкурсу. Цього року його темою стало збереження та раціональне використання земельних ресурсів України. Захід відбувся в приміщенні Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості. За інформацією заступника директора Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігоря Капусника, у конкурсі взяли участь більше 300 школярів з різних куточків Харківщини.

«Усі учні підійшли до виконання завдань творчо й креативно, але головне, що діти проводять реальну дослідницьку та просвітницьку роботу, результатами якої й діляться з іншими юними екологами», - розповів Ігор Капусник.

Як пояснила методист інформаційно-методичного відділу Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості Ольга Ярошенко, на обласному етапі конкурсу виступили 22 екологічні агітбригади, до яких увійшли діти різного віку, що займаються в учнівських колективах екологічної просвіти на базі шкіл або позашкільних закладів районів.

«Усі ці діти беруть участь у природоохоронних заходах. На конкурсі в ігровій формі вони подають звіт про проведену за рік роботу, - уточнила Ольга Ярошенко. – Спочатку представляють мультимедійну презентацію - «візитку», потім – творчий виступ з розповіддю про екологічну роботу колективу».

Цього року перше місце виборола команда Красноградської гімназії «Гранд» під керівництвом вчителя біології Ольги Полякової. Юні екологи поділились власним досвідом вирощування рослин на шкільних ділянках, а також розповіли про органічне землеробство й екологічну обробітку землі.

Всеукраїнський етап конкурсу відбудеться у травні в Херсонській області.