Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Область буде додатково заощаджувати 2,3 млн куб. м газу на рік

Область буде додатково заощаджувати 2,3 млн куб. м газу на рік

Такий ефект дадуть ресурсозберігаючі заходи, які впровадили в регіоні протягом 2015 року.

Підсумки роботи підприємств сфери ЖКГ в минулому році підбили 30 березня на засіданні колегії Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

«Хочу подякувати главам районів і міст обласного значення, а також керівникам підприємств ЖКГ за чітку і злагоджену роботу протягом року. У той же час залишається низка проблемних питань галузі, які нам з вами доведеться вирішувати вже в найближчому майбутньому», - зазначив, відкриваючи засідання, директор департаменту Сергій Магдисюк.

Він підкреслив, що ключовими завданнями для підприємств сфери ЖКГ в 2016 році має стати зниження витрат на виробництво комунальних послуг. Сергій Магдисюк акцентував увагу учасників колегії на необхідності скорочувати неефективні витрати, впроваджуючи енергозберігаючі та енергоефективні технології. Перед комунальниками області стоїть завдання зберегти високий темп роботи в цьому напрямку, набраний в 2015 році.

Так, за минулий рік, за даними Департаменту ЖКГ та інфраструктури ХОДА, в регіоні провели ресурсозберігаючі заходи на загальну суму близько 15 млн грн, в тому числі:

- встановили 7 нових газових котлів в котельнях Харкова, Люботина і в Лозівському районі;

- на тверде паливо перевели 9 котелень в Дворічанському, Зачепилівському та Кегичівському районах, а також місті Ізюм;

- встановили 11 котлів на біопаливі в Богодухівському, Валківському, Дергачівському районах та місті Куп'янськ, 3 електрокотла в Краснокутському районі та 14 блочно-модульних котелень на альтернативному паливі в Харківському та Валківському районах.

Все це, за розрахунками фахівців, дозволить зменшити споживання природного газу на 2,3 млн куб. м на рік.

Заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Тетяна Кокоріна також підкреслила: одним з актуальних завдань галузі є реконструкція і модернізація комунальних об'єктів. Так, за даними департаменту, в області потребують заміни 30% теплових мереж, близько 40% - водопровідних і більше 50% - каналізаційних.

У 2015-му, за даними Тетяни Кокоріної, для поліпшення роботи водопровідного господарства області були проведені роботи на 43,6 млн грн.

«Це будівництво і реконструкція водонапірних веж в Богодухівському та Кегичівському районах. У місті Первомайський проводилася реконструкція електропостачання комплексу очисних споруд. Було проведено ремонт свердловини в с. Новокомсомольське Печенізького району, заміна насосного обладнання на двох водозаборах в місті Богодухів і шести свердловинах Харківського району», - перерахувала Тетяна Кокоріна.

Крім того, за ці кошти впорядкували 41 зону санітарної охорони джерел питного водопостачання, замінили близько 25 км водопровідних і 6 км каналізаційних мереж. Також, за даними департаменту, у 2015 році замінили понад 10 км і проклали близько 4 км теплових мереж.