Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартував новий комунікаційний проект з підтримки України

Стартував новий комунікаційний проект з підтримки України

Like.U став продовженням проекту MyUkrainels, який раніше був реалізований за підтримки МЗС та Мінінформполітики.

Like.U – це комунікаційний проект щодо підтримки українського референдуму «Україна-ЄС» у Нідерландах.

«Проблема, яка виникла в нас з Нідерландами, сколихнула громадянське суспільство. Громадянами було розпочато багато ініціатив, спрямованих на те, щоб показати Україну не просто як формальну державу, а донести інформацію про нас через обличчя та людські історії, - розповідає радник Міністра інформаційної політики України Аліна Фролова. - Всі люди, які беруть участь у цій кампанії, є представниками України незалежно від того - чи є вони українцями, чи голландцями, чи представниками інших держав, тому що їм не байдуже, що про нас будуть думати за кордоном, зокрема - в Голландії».

В рамках проекту українська режисерка Ганка Третяк створила 17 відеоінтерв'ю з історіями різних людей - як українців, так і голландців, які знають зсередини обидві країни, розділяють їх цінності та вірять, що своїми історіями вони можуть вплинути на трансформацію внутрішніх рішень голландців.

Ініціативна група студентів при МІП започаткувала флешмоб на підтримку проекту в соціальних мережах. Акція проходитиме до 6 квітня – до початку референдуму.

«Крім того, до флешмобу вже долучаються партнерські неурядові організації за кордоном. Долучайтеся й ви - #likeU», - закликають організатори.