Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розробили власну програму із забезпечення воїнів АТО житлом

На Харківщині розробили власну програму із забезпечення воїнів АТО житлом

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Програма розроблена Департаментом містобудування та архітектури ХОДА, її дія розрахована на 3 роки.

«На чергову сесію Харківської обласної ради заплановано винесення для затвердження «Обласної програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016-2018 роки». Програма передбачає виділення коштів з обласного бюджету», - розповів про ініціативу ХОДА Євгеній Шахненко.

Наразі під його керівництвом проведена низка нарад з представниками банківських установ, Харківського управління ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», обласної спілки ветеранів АТО, Державної служби ветеранів війни та учасників АТО у Харківській області.

«За результатами проведеної роботи прийнята низка принципових рішень. Зокрема, в програмі мають право брати участь усі учасники АТО, незважаючи на те - знаходяться вони на квартирному обліку в органах місцевого самоврядування чи ні. Підтримка буде надаватися як для придбання квартири у багатоповерховому будинку, так і для будівництва індивідуальних житлових будинків», - уточнив Євгеній Шахненко.

Також заступник керівника області підкреслив, що, не дивлячись на тимчасове припинення фінансування програм будівництва доступного житла в країні, в Харкові та області ці програми діють за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів.