Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

21 березня на Харківщині стартує щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля»

21 березня на Харківщині стартує щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля»

Наймасштабніше прибирання – день благоустрою територій населених пунктів – заплановано на 16 квітня.

З 21 березня по 30 травня 2016 року проводитимуться заходи із забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання та приведення до належного санітарного стану прибудинкових територій, парків, скверів, очищення від сміття лісосмуг, берегів водойм тощо, здійснюватиметься висадження дерев, кущів, квітників та газонів.

«Харківська обласна державна адміністрація закликає колективи підприємств, установ та організацій, небайдужих громадян взяти активну участь у цьому важливому еколого-просвітницькому заході, - звертаються до мешканців у Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА. - На даний час з метою належної організації акції ведеться робота з визначення першочергових заходів та обсягів робіт щодо приведення території Харківської області до належного санітарно-екологічного стану».

Довідка. Під час проведення всеукраїнської акції «За чисте довкілля» у 2015 році в області було ліквідовано 1973 несанкціонованих сміттєзвалищ, висаджено понад 60 тис.дерев, 21,7 тис. кущів, 195,2 тис. кв.м газонів, 311,9 тис.кв.м квітників, очищено від сміття 563 тис.кв.м берегів водойм, прибрано парків і скверів на площі понад 31 млн кв.м. В акції взяло участь понад 550 тис. осіб, в т.ч. – 94 тис. школярів та 12 тис. студентів.