Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько півсотні закладів області притягли до відповідальності за продаж алкоголю малолітнім

Близько півсотні закладів області притягли до відповідальності за продаж алкоголю малолітнім

За оцінкою Міністерства молоді та спорту України, у 2015 році Харківщина стала одним з п’яти регіонів, де найбільш результативно протидіють продажу тютюну та алкоголю неповнолітнім.

Минулого року в нашому регіоні обстежили 917 торговельних закладів, які продають алкогольні напої та тютюнові вироби. У рейдах, що пройшли в рамках інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене», взяли участь 489 представників органів виконавчої влади, у тому числі - співробітники правоохоронних органів та соціальні працівники.

«Спеціалісти виявили 132 випадки порушень продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам віком від 16 до 18 років. У результаті до відповідальності притягли 42 посадові особи, склали 132 адміністративні протоколи. У 65 випадках встановлених порушень направлені подання щодо закриття об’єктів торгівлі, 39 з них розглянуті з позитивним результатом, 11 закладів позбавили ліцензій на право продажу алкоголю та тютюну. Крім того, власників торгових об’єктів оштрафували на загальну суму 323 тис. грн», - повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА.

Робота щодо контролю за продажем алкогольних напоїв та тютюнових виробів у населених пунктах області триває. Наприкінці березня фахівці презентують план заходів на 2016 рік.

Довідка. Акцію «Відповідальність починається з мене» проводять щорічно з метою пропаганди та утвердження здорового способу життя серед молоді.

Основні завдання акції:

- виявлення фактів порушень чинного законодавства щодо незаконного продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

- обстеження вулиць у населених пунктах регіонів країни на предмет наявності зовнішньої реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

- здійснення інформаційно-просвітницької роботи (розповсюдження друкованої продукції: плакатів, буклетів, книг, проведення консультацій);

- формування відповідального ставлення молоді до свого здоров’я тощо.