Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські синхроністки перемогли на чемпіонаті України

Харківські синхроністки перемогли на чемпіонаті України

З 10 по 12 березня в басейні «Локомотив» відбувся юніорський чемпіонат України з синхронного плавання.

В чемпіонаті брали участь близько 100 спортсменів з Харківської, Миколаївської, Одеської областей та міста Київ.

В рідній акваторії харківські майстрині синхронного плавання здобули 4 золоті та 4 срібні медалі, а також посіли перше і друге місце в загальнокомандному заліку.

Перше місце було за командою «Харківська область-1», до складу якої увійшли Яна Нарєжна, Єлизавета Яхно, Владислава Олексіїва, Марина Олексіїва, Вероніка Гришко, Олександра Коваленко, Мар’яна Сєрікова, Аліна Шинкаренко, Марія Якушева, Валерія Бережна, Анна Носова, Катерина Ткачова.

На рахунку цієї команди були золоті медалі в усіх чотирьох видах змагань. В змаганнях груп харків’янки за підсумками технічної та довільної програми отримали від суддів 162.8085 бала, в комбінованих вправах  - 88.3500 бала. Крім того, Яна Нарєжна з сумарним результатом 161.7720 посіла перше місце в соло, а також перемогла разом з Єлизаветою Яхно в змаганнях серед дуетів - 163.0415 бала.

Друге місце в загальнокомандному заліку з результатом 529.442 бала було за командою «Харківська область-2», до складу якої увійшли Олександра Бурдова, Дарина Корнєєва, Олександра Даниленко, Євангєліна Клименко, Євгенія Лихман, Ірина Савенко, Марта Фєдіна, Валерія Шило, Анастасія Кулик, Валерія Куніцина та Олеся Дерев’янченко.

На рахунку команди були чотири срібні медалі. В групах дівчата за підсумками технічної та довільної програми здобули 146.4609 бала, в комбі - 81.4000. Крім того, Марта Фєдіна посіла друге місце в соло - 151.2770 бала, а Олександра Бурдова та Дарина Корнєєва завоювали «срібло» в дуетах - 150.3050.

Цей чемпіонат був одним з етапів підготовки юніорської збірної України, яка складається зі спортсменок команди «Харківська область-1», до чемпіонату Європи серед юніорів, який в червні цього року пройде в Хорватії, та до юніорського чемпіонату світу, який в липні прийматиме російське місто Казань.