Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Курсанти-рятівники спортивно відсвяткували Масляну

Курсанти-рятівники спортивно відсвяткували Масляну

У Національного університету цивільного захисту України не тільки пекли млинці, але й піднімали гирі, перетягували канат та боролися на руках.

11 березня відбулося свято за участю курсантів та студентів вишу, його керівництва, школярів та гостей із Національної академії Нацгвардії України, Харківської державної академії культури, Харківського університету повітряних сил імені І. Кожедуба, Національного університету внутрішніх справ, Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус».

Масляну відзначали у спортивному дусі. Тон задав ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий, який виконав жим лежачи штанги вагою в 130 кілограмів.

«Головне – вихованці вищих навчальних закладів силових структур шляхом активної участі у спортивних заходах знайшли спільну мову та пройнялися часами минулих традицій, народних гулянь, стародавніх обрядів, яких в наш час не можна зректись, - зазначив керівник вишу. - Приємно, що на цьому святі панувала атмосфера тепла і доброзичливості, згуртованості і приємних відчуттів, здорової спортивної конкуренції».

Спортсмени НУЦЗУ та запрошені гості боролися за пригощання – переможцям вручали талони на смачну польову кашу та ароматні млинці з медом. Але найцінніші подарунки довелось діставати з висоти. Сміливці, котрі змогли піднятися по стовпу без зачіпок, одержували у нагороду футболки, канцелярські товари, берці, а, найголовніше, - добове звільнення.

Перед гостями свята виступили танцювальний та вокальний колективи НУЦЗУ «Флейм» та «Аніма», а також вокальний ансамбль «Пять Стихий» Національної Академії Національної Гвардії України й ансамбль «Фарби» Харківської державної академії культури. Розважали гостей скоморохи, ряжені та ведучі-зазивали в обрядових костюмах, що пропонували всім охочим взяти участь у конкурсах, вікторинах та відгадати загадки. Наприкінці свята традиційно спалили чучело Масляної.