Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Медпрепарати за державними програмами почнуть надходити в область в травні

Медпрепарати за державними програмами почнуть надходити в область в травні

9 березня заступник голови облдержадміністрації Михайло Черняк провів особистий прийом громадян.

Більшість тих, хто прийшов на прийом, зверталися за допомогою в лікуванні.

Так, мешканка Харкова попросила допомогти в проведенні операції на серці для її онука: 15-річний юнак потребує заміни двох клапанів.

Михайло Черняк пояснив жінці, що на сьогоднішній день в Харкові практично неможливо провести цю операцію, оскільки клапани, які повинні поставлятися за урядовими програмами, в область не надходять.

«На жаль, ми не можемо купувати витратні матеріали для операцій за кошти обласного бюджету. А міністерські програми, за якими ми повинні отримувати витратні матеріали, медпрепарати, вакцини, не працюють вже рік. Тільки за 2-2,5 місяці ми розраховуємо отримати препарати за програмами 2015 року», - зазначив заступник голови ХОДА. Він порадив жінці подати документи до комісії з надання матеріальної допомоги облдержадміністрації і пообіцяв посприяти тому, щоб хлопчика як можна швидше прооперували в профільному київському інституті.

Ще один чоловік, який звернувся до Михайла Черняка, потребує шунтування серця. Інший харків'янин попросив допомогти з колінним протезуванням важко хворої дружини.

Цим і низці інших громадян пообіцяли надати всю можливу допомогу, як тільки запрацюють міністерські програми, і Харківська область отримає необхідні медичні препарати та матеріали.

Також до Михайла Черняка зверталися з низки соціальних питань.

Переселенка з Луганська попросила допомогти з житлом: зараз жінка і її двоє дітей-студентів живуть у таборі «Ромашка», але термін оренди закінчується, а знімати квартиру пенсіонерка не може собі дозволити.

Михайло Черняк повідомив жінці, що сьогодні є можливість отримати житло в модульних містечках і спеціальних гуртожитках в інших регіонах України, в Харкові житло для переселенців надають тільки в територіальних центрах.

З проханням допомогти повернути у власність Свято-Озерянської церкви будівлі колишньої церковно-парафіяльної школи звернулася парафіянка церкви. Михайло Черняк зазначив, що для цього необхідно звертатися до Національної академії наук України, якій сьогодні належить будівля, і пообіцяв допомогти у вирішенні питання.

Також мешканці Харкова і області зверталися до заступника голови ХОДА за матеріальною допомогою.

Всі, хто прийшов на прийом громадян, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних департаментів облдержадміністрації.