Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

USAID розширить співробітництво з Харківською областю

USAID розширить співробітництво з Харківською областю

Голова ХОДА Ігор Райнін та заступники керівника Бюро у справах Європи та Євразії Агентства міжнародного розвитку США (USAID) Сьюзан Косінскі Фріц (Susan Kosinski Fritz), Джонатан Кац (Jonathan Katz) і Стефен Літтл (Stephen Little) оцінили хід реалізації спільних проектів у Харківській області та домовилися про розширення співпраці.

«Наш регіон має успішний досвід співробітництва з USAID. Агентство бачить: кошти, які вкладаються в область, приносять реальну віддачу. А ті ініціативи, які ми запропонували сьогодні, свідчать про те, що Харківщина не тільки надійний, а й перспективний партнер, - повідомив Ігор Райнін з Вашингтону, де перебуває з робочим візитом. - Наша спільна позиція - ті проекти, які вже реалізуються в області, будуть продовжені та набудуть довгострокового характеру. Передусім, це соціальні проекти, які стосуються охорони здоров’я, переселенців, підтримки медіа, громадської активності та інших важливих напрямів. Разом із тим, вже цього року плануємо значно посилити пул проектів, що спрямовані саме на економічний розвиток регіону, покращення бізнес-клімату на Харківщині».

Серед пріоритетних напрямів співробітництва з USAID Ігор Райнін визначив реалізацію антикорупційних і дерегуляційних проектів, підтримку електронного урядування та розпочатої реформи надання адміністративних послуг у регіоні, продовження роботи з підвищення ефективності та прозорості роботи судів. Також існує нагальна потреба у розвитку системи кібербезпеки, що має забезпечити стійкість економіки стратегічного регіону.

У якості окремого напрямку співпраці, що обговорювався під час зустрічі, Ігор Райнін виділив розвиток сільських територій, у тому числі прикордоння.

«Сьогодні є чітке розуміння, що треба зміщувати акценти на село, розширювати спектр проектів розвитку в громадах, підтримку малих та середніх виробників сільгосппродукції. Це критична умова розвитку села в епоху крупних агрохолдінгів. Тут наші інтереси з USAID повністю співпадають, оскільки зміцнення глобальної продовольчої безпеки є однією з ключових програм Агентства. Україна, яка має чверть світових запасів чорноземів, і, зокрема, Харківщина, де збирають найбільші врожаї пшениці, мають, що запропонувати світові в цьому плані».

Голова ХОДА повідомив, що співробітництво Харківщини з USAID відбуватиметься на постійній основі.

«Ми домовилися, що будемо постійно тримати контакт с керівництвом Європейського Бюро USAID через наш Офіс у Вашингтоні. Також розраховуємо продовжити розмову і в Харкові під час осіннього форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», - підкреслив Ігор Райнін.