Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти пільгового контингенту з Харківщини розпочали оздоровчий сезон в Одесі

Діти пільгового контингенту з Харківщини розпочали оздоровчий сезон в Одесі

Про це повідомив директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко.

Він відзначив, що в ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія» (м.Одеса) розпочався зимово-весняний оздоровчий сезон 2016 року. Стартував він 15 лютого з І тематичної зміни «Планета добра», яка триватиме до 6 березня.

«Департаментом у справах молоді та спорту до дитячого центру направлено 39 дітей Харківщини, з яких: 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 9 дітей - з багатодітних та малозабезпечених сімей, 19 талановитих та обдарованих дітей», - розповів Віталій Кириленко.

У закладі на дітей чекає насичений відпочинок, який включатиме екскурсії до міста, відвідування театрів, цирку, кіно, участь у спортивних та культурно-масових заходах. Протягом зміни діти відвідуватимуть школу.

Крім того, Віталій Кириленко нагадав, що в цьому році для оздоровлення та відпочинку дітей пільгової категорії з обласного бюджету заплановано виділення 20 млн 793 тис. грн.

«На наступній сесії облради департамент ставитиме питання про виділення додаткових коштів на оздоровлення дітей цієї категорії, це ще 10 млн грн. В цілому, у цьому році з різних джерел фінансування плануємо оздоровити не менше 200 тис. дітей пільгового контингенту Харківської області», - пояснив Віталій Кириленко.

Довідка. Міністерством соціальної політики України складено план-графік розподілу путівок на оздоровлення дітей та тематики змін у дитячому центрі «Український дитячий центр «Молода гвардія» на 2016 рік. Так, протягом року планується проведення 13 тематичних змін, де матимуть змогу оздоровитись та відпочити 11 200 дітей соціально незахищених категорій з усіх куточків України.