Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Екологи просять усіх мешканців Харківщини приєднатися до акції «За чисте довкілля»

Екологи просять усіх мешканців Харківщини приєднатися до акції «За чисте довкілля»

Під час щорічної всеукраїнської акції будуть прибрані несанкціоновані сміттєзвалища, прибудинкові території, парки та сквери.

Від сміття очистять береги водойм, лісосмуги, а в населених пунктах будуть висаджені дерева, кущі, квітники та газони.

Акція традиційно проходить відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів України та голови ХОДА з березня до червня. Проте, враховуючи сприятливі погодні умови, Департамент екології та природних ресурсів обладміністрації запропонував підприємствам, установам та організаціям невідкладно розпочати прибирання території Харківської області.

«Головний етап у ході акції – День благоустрою - заплановано на 16 квітня. У цей день в усіх районах Харківської області відбудуться суботники з благоустрою територій, - повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук. - Обласна державна адміністрація закликає колективи підприємств, установ та організацій усіх форм власності, небайдужих громадян взяти активну участь у заходах акції «За чисте довкілля», які будуть організовуватися районними держадміністраціями та відповідними органами місцевого самоврядування».

До екологічної акції пропонують долучитися громадським та молодіжним організаціям, волонтерам, учнівській та студентській молоді.

Довідка. Під час проведення всеукраїнської акції «За чисте довкілля» у 2015 році в Харківській області було ліквідовано 1973 несанкціоновані сміттєзвалища, висаджено понад 60 тис. дерев, 21,7 тис. кущів, 195,2 тис. кв. м газонів, 311,9 тис. кв. м квітників. Від сміття було очищено 563 тис. кв. м берегів водойм. Прибрано парків і скверів на площі понад 31 млн кв. м. В акції взяло участь понад 550 тис. осіб, в т.ч. - 94 тис. учнів та 12 тис. студентів.