Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стратегію розвитку Старосалтівської громади розроблятимуть поляки

Стратегію розвитку Старосалтівської громади розроблятимуть поляки

Про це повідомила керівник Харківського регіонального офісу реформ Діана Баринова під час розширеного засідання спільної робочої групи першої об'єднаної громади області.

«Я хотіла від імені керівництва обласної робочої групи по підтримці та впровадженню добровільного об'єднання територіальних громад та від імені Офісу реформ подякувати вам за роботу, за вашу ініціативу, за вашу небайдужість, завдяки яким ви все-таки стали першою об'єднаної громадою на Харківщині, - звернулася до учасників робочої групи Діана Баринова. - Сьогодні нам необхідно об'єднати всі зусилля, щоб ваша громада стала успішною, щоб ви були хорошим прикладом для всіх громад Харківської області».

Голова спільної робочої групи Старосалтівської об'єднаної громади Парасковія Задорожня повідомила, що вже 27 березня у 18 населених пунктах Волчанського району пройдуть перші в Харківській області вибори до об'єднаної громади. Ще до цього моменту учасникам робочої групи належить вирішити чимало питань.

Найважливіші з них - роботу сфери ЖКГ, установ освіти та культури, ситуацію в сфері бюджету і фінансів - обговорили в ході засідання. По кожному з питань відзвітували обрані керівники відповідних комісій, основним завданням яких було виробити пропозиції для роботи ради та виконкому об'єднаної громади. Окрему увагу приділили технічним питанням майбутньої реорганізації сільських та селищної рад, що об’єдналися.

Глава юридичної групи Центрального офісу реформ Віра Козіна звернула увагу всіх учасників заходу на те, що у старосалтівчан є можливість скористатися досвідом 159 об'єднаних громад України й учитися на їх помилках.

Також учасникам робочої групи розповіли про ті можливості, які сьогодні є в об'єднаної громади. Керівник Центру розвитку громад Асоціації органів місцевого самоврядування Галина Пронькина поінформувала присутніх про можливість участі в обласному конкурсі мініпроектів та отримання значних коштів на розвиток. Діана Баринова повідомила про проект, який реалізується польськими партнерами - Фондом Ініціатив Менеджерських «Українська адміністрація майбутнього», в рамках якого планується написання однієї стратегії розвитку громади на території кожної області України. На Харківщині такою громадою стане Старосалтівська.

«Я пропоную вам почати підготовчу роботу й підготувати всі необхідні дані та матеріали для подальшої роботи польських колег», - звернулася до учасників засідання Діана Баринова.

Учасники заходу домовилися й надалі використовувати практику проведення розширених засідань робочої групи для максимально ефективної підготовки Старосалтівської об'єднаної громади до подальшої роботи після виборів.