Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лучники здобули медалі чемпіонату України

Харківські лучники здобули медалі чемпіонату України

З 26 по 30 січня в Сумах відбувся чемпіонат України зі стрільби з лука у приміщенні серед дорослих та юніорів.

Участь в чемпіонаті взяли найсильніші лучники з 10 областей України та міста Київ. Медалі були розіграні в класичному та блочному луці в особистих та командних змаганнях.

За підсумками чемпіонату спортсмени Харківської області здобули 2 золоті та 4 срібні нагороди.

Чемпіонкою України в особистих змаганнях зі стрільби з класичного лука серед жінок стала харків’янка Юлія Захарченко. У фіналі харківська лучниця з рахунком 7:1 перемогла Анастасію Павлову з Херсонської області.

В змаганнях з класичного лука серед чоловіків харків’янам дісталося «срібло». Олександр Сердюк у фіналі програв 4:6 Сергію Макаревичу з Львівської області.

На жаль, в особистих змаганнях серед юніорів, а також особистих змаганнях зі стрільбі з блочного лука, харківські спортсмени залишилися без медалей.

В командному турнірі «золотом» відзначилися харківські блочниці. Жіноча команда Харківської області, до складу якої увійшли Олена Борисенко, Вікторія Петросян та Ольга Лаптій, дійшла до фіналу, де з рахунком 226:223 перемогли суперниць з команди «Київ-1».

В чоловічих командних змаганнях зі стрільби з блочного лука Харківська область посіла лише шосте місце.

В свою чергу, в командних змаганнях зі стрільби з класичного лука харків’яни вибороли 3 срібних медалі. В жіночих змаганнях команда «Харківська область-1» у складі Юлії Захарченко, Анастасії Марковой та Дарини Павліченко у фіналі з рахунком 2:6 програла суперницям з Львівської області.

Чоловіча команда «Харківська область-1», до складу якої потрапили Віктор Рубан, Олександр Сердюк та Дмитро Ловчиков, також посіла друге місце, програвши у фіналі з рахунком 2:6 суперникам зі Львова.

«Срібло» в командних змаганнях було і на рахунку харківських юніорів. Леонід Дікань, Марк Головко та Микита Кравчук успішно дійшли до фіналу, але в боротьбі за «золото» чемпіонату з рахунком 1:5 поступилися львівським лучникам.

В свою чергу, юніорки Харківщини в командних змаганнях до медалей трохи не дотягнули. Катерина Мазорчук, Анна Білобок та Діана Пуль з команди «Харківська область-1» програли в півфіналі з рахунком 0:6 майбутнім чемпіонкам зі Львівської області, а в поєдинку за «бронзу» з таким же рахунком поступилися суперницям з Чернівецької області.

За підсумками чемпіонату в загальнокомандному заліку команда «Харківська область-1» посіла друге місце. Перше було за лучниками з команди «Львівська область-1». Третє місце завоювали спортсмени Чернівецької області.