Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклійському районі планують збудувати міні-ТЕЦ, що працюватиме на біопаливі

У Балаклійському районі планують збудувати міні-ТЕЦ, що працюватиме на біопаливі

Про це повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький.

Подробиці майбутнього будівництва та шляхи впровадження новітніх технологій альтернативного опалення у місті Балаклія обговорили під час виїзного робочого засідання управління ПЕК за участю керівництва району.

«Потреба в будівництві міні-ТЕЦ у Балаклії однозначно є, і керівництво району висловило готовність повністю підтримувати цей проект. Мова йде, перш за все, про забезпечення теплом житлових будівель міста й району, - повідомив Олексій Белоцький. – Важливо відзначити, що при будівництві ТЕЦ буде проведено й роботи з реконструкції або модернізації існуючих тепломереж, що теж позитивно позначиться на стані ЖКГ. Передбачувана сума інвестицій для будівництва міні-ТЕЦ - близько 10 млн євро».

Начальник управління ПЕК також підкреслив, що на даний час розглядається технічна можливість модернізації теплових мереж та проводяться першочергові обговорення з виробниками необхідного обладнання. Для роботи міні-ТЕЦ планується використати біопаливо, що виробляється у найближчих районах Харківської області.

«Терміни будівництва ще не визначені. Зараз потенційні інвестори – закордонне підприємство, у якого є домовленості з європейськими донорами, що готові проінвестувати проект, аналізують ситуацію та висловлюють свої пропозиції. У цілому, проект можна реалізувати за півтора роки», - уточнив Олексій Белоцький.

У свою чергу, керівництво Балаклійського району висловило зацікавленість у впровадженні та у подальшій реалізації цього проекту, адже це надасть змогу скоротити споживання природного газу, збільшити вироблення електричної енергії та забезпечити населення тепловою енергією для опалення.