Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відправили до війська перших 62-х цьогорічних контрактників

На Харківщині відправили до війська перших 62-х цьогорічних контрактників

Половина з них вже проходили військову службу, а кожен п’ятий має статус учасника бойових дій.

У Харківському обласному військовому комісаріаті до війська відправлені перші цього року команди призовників для проходження військової служби за контрактом.

У строю була й єдина дівчина - Олена Слівкова.

«Армія у мене асоціюється зі стабільністю і цікавою професією. Тому нещодавно й замислилася над службою в окремій механізованій бригаді. Після двох місяців навчання у Навчально-тренувальному центрі військ зв’язку, що у Полтаві, служитиму телефоністкою. Можливе направлення до зони АТО мене не лякає, а навпаки – сама хочу перевірити себе, як кажуть, у бойових умовах», - розповіла Олена.

Нагадаємо, цього року серед пріоритетних завдань військкоматів, розташованих на Харківщині, є відбір кандидатів для проходження військової служби на професійній основі. Тільки у першому кварталі 2016 року офіцерам райвійськкоматів треба направити до війська понад 900 воїнів-контрактників.

«Зі збільшенням у 2,5 рази грошового забезпечення захисникам Вітчизни, коли рядовий контрактник став отримувати близько 7000 гривень, до військкоматів заходять набагато більше потенційних контрактників. Постійно зміцнюється й соціальний пакет, передбачений для захисників Вітчизни. Тому моїм підлеглим стало легше вести роз’яснювальну роботу серед військовозобов’язаних», - зауважив т.в.о. військового комісара  Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

За словами командування Харківського обласного військкомату, харків’яни активно цікавляться такими військовими спеціальностями, як десантник, розвідник, танкіст, снайпер.

Наступну відправку команд призовників для проходження військової служби за контрактом на Харківщині заплановано наприкінці лютого 2016-го.

Довідка. У 2015 році 635 мешканців Харківщини стали професійними військовослужбовцями, що склало 125% від річної планової потреби, визначеної у Генеральному Штабі Збройних Сил України. 116 з усіх новобранців-контрактників є представницями «чарівної статі». Показники в роботі із кандидатами-контрактниками у 2015 році стали рекордними за великий проміжок часу. Для порівняння, у попередні роки кількість призваних жінок коливалася у межах 15-40 осіб, а загальна кількість воїнів-контрактників не перетинала позначку «450».