Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Низка підприємств регіону знайшли партнерів у рамках роботи Офісу Харківської області у Вашингтоні

Низка підприємств регіону знайшли партнерів у рамках роботи Офісу Харківської області у Вашингтоні

Про це розповіла заступник голови ХОДА Юлія Світлична під час зустрічі обласного керівництва з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Розповідаючи про підсумки 2015 року, голова ХОДА Ігор Райнін зазначив, що визначальними факторами розвитку області стали її прифронтове положення, складнощі, викликані великою кількістю внутрішньо переміщених осіб, а також розрив економічних відносин з Росією і необхідність диверсифікації ринків.

«Незважаючи на це, Харківська область посіла 4 місце серед регіонів України за соціально-економічним розвитком. Досягти таких результатів вдалося завдяки системній роботі. Ми з початку розуміли, з якими труднощами нам доведеться зіткнутися, і розробили відповідну програму дій. Їх виконання контролювала заступник голови ХОДА Юлія Світлична - і результат її роботи має високу оцінку на рівні Кабінету міністрів», - підкреслив керівник області.

Юлія Світлична розповіла гостям з ОБСЄ про те, що геополітична обстановка змусила керівництво області переглянути механізми міжнародного співробітництва, в результаті чого у регіона з'явилися нові іноземні партнери.

«Тиждень тому делегація Харківської області повернулася з КНР, де ми провели низку зустрічей і домовилися про подальшу співпрацю. Допомагати цьому буде започаткування залізничного сполучення в обхід Російської Федерації - так званий «Новий шовковий шлях», який надасть можливість експортерам з нашого регіону поставляти свої товари на ринки Азії, - зазначила заступник керівника ХОДА. - Сьогодні ми розробляємо різні напрямки співпраці з Китаєм, починаючи від промисловості і сільського господарства, закінчуючи високими технологіями та науковими розробками».

Юлія Світлична також розповіла про те, що в КНР вже створені майданчики, на базі яких представники українського та китайського бізнесу зможуть проводити зустрічі.

«Це - допомога для тих підприємств, які захочуть працювати з новими партнерами. Змусити ми нікого не можемо, але, як влада, ми забезпечили таку можливість нашим підприємцям», - підкреслила заступник голови облдержадміністрації.

Крім того, вона розповіла представникам міжнародної місії про результати роботи Офісу Харківської області у Вашингтоні. За інформацією Юлії Світличної, низка харківських підприємств вже ведуть переговори з іноземними партнерами.

«Ми контролюємо цей процес. Звичайно, потрібен час, щоб реалізувати договори, але вже найближчим часом деякі наші підприємства зможуть пред'явити результати цієї співпраці», - зазначила Юлія Світлична.

Вона також розповіла про проекти, які реалізуються в Харківській області за підтримки Посольства США в Україні, серед яких - антикорупційна програма.

Рішення підтримати боротьбу з корупцією в нашому регіоні посол США в Україні Джеффрі Пайєтт прийняв після того, як взяв участь у Міжнародному інвестиційному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який пройшов у Харкові у вересні 2015 року.

«Він побачив, що обласне керівництво вже робить реальні кроки в цьому напрямку і готово до демократичних змін. Спільно з Посольством США ми розробили алгоритм дій, завдяки якому впроваджуємо в Харківській області антикорупційну програму. В цьому питанні у нас є схвалення глави області і повна підтримка Президента», - розповіла Юлія Світлична.

Більше фото