Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - лідер за проведенням поточних ремонтів доріг

Харківська область - лідер за проведенням поточних ремонтів доріг

Про це начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець розповів під час засідання Верховної Ради України 23 грудня.

Під час парламентських слухань, які були проведені за ініціативи Комітету з питань транспорту, обговорювали тему стану й перспективи забезпечення в Україні безпеки дорожнього руху.

Підтримуючи тему, Євген Зражевець підкреслив, що питання безпеки дорожнього руху потрібно вирішувати комплексно. Зокрема, велике значення для зниження кількості  транспортного травматизму має якість дорожнього покриття.

«Сьогодні для дорожників нашої країни головною проблемою є обмеженість фінансового та технічного ресурсів. Є професійні кадри, науковий потенціал. Наразі в Харківській області наявні необхідні розрахунки і навіть електронна карта стану дорожньої мережі регіону. Час переходити з теоретичної площини у практичну», - зауважив Євген Зражевець.

За його даними, Харківська область входить у трійку лідерів за темпами організації проведення поточних ремонтів та експлуатації автомобільних доріг загального користування.

Проте, як підкреслив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області, зараз в регіоні потрібно продовжувати проводити ремонтні роботи на дорогах державного значення і, особливо, - місцевих.

«Ми порахували, по кожному району області необхідно від 10 до 20 млн грн, щоб повністю ліквідувати ямковість на державних дорогах та місцевої мережі. З наступного року активними темпами починається реформування дорожньої галузі. Зокрема, протягом півтора року місцева мережа доріг повинна перейти на баланс органів місцевого самоврядування. Сьогодні ці дороги - у жалюгідному стані», - розповів Євген Зражевець.

Так, в цьому році Служба автодоріг Харківщини у системі співфінансування з органами місцевого самоврядування відремонтувала доріг на загальну суму 21 млн грн. За цим показником Харківська область є першою в Україні.