Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина – серед цьогорічних лідерів у галузі сільського господарства

Харківщина – серед цьогорічних лідерів у галузі сільського господарства

Підсумки року в галузі підбили 22 грудня на селекторній нараді за участю керівників Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зокрема, підбиваючи цьогорічні підсумки, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька відзначила, що АПК став одним з секторів економіки, які підтримували всю країну.

«Незважаючи на те, що рік був досить складним, АПК вдалося повністю забезпечити продовольчу безпеку населення країни, втримати свої світові позиції з експорту і закласти базу для забезпечення якісних показників на наступний рік. За великим рахунком, аграрний комплекс на сьогодні є рушієм економіки України. 37 % всього експорту країни, який іде на світові ринки, - це  продукція сільського господарства. За підсумками 11 місяців, індекс виробництва валової продукції сільського господарства до відповідного періоду минулого року склав трохи більше 95%», - підкреслила Владислава Рутицька.

Серед цьогорічних лідерів у галузі сільського господарства знаходиться Харківська область. Як відзначив заступник голови ХОДА Марк Беккер, по усіх категоріях господарств валовий збір озимої пшениці на Харківщині збільшився у порівнянні з минулим роком на 9,8 % та склав 2,2 млн тонн. За валовим збором озимої та ярої пшениці Харківська область посіла перше місце серед регіонів України.

«Також серед інших регіонів України Харківська область має другий показник за валовим збором зерна. Станом на 21 грудня по всіх категоріях господарств зернових та зернобобових культури (включаючи кукурудзу) зібрано 4 млн 457 тис. тонн», - доповів заступник голови ХОДА.

Марк Беккер також зазначив, що наразі в області формується регіональний запас зерна, щоб у майбутньому регіон зміг тримати постійними ціни на хліб простих рецептур протягом всього маркетингового року.

«У цілому рік пройшов успішно, і в новому році аграріям Харківщини та їх родинам зичу міцного здоров'я, благополуччя, високих урожаїв і прекрасного фінансового результату», - привітав земляків Марк Беккер.