Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Свідомість суспільства в питаннях децентралізації зростає. Михайло Черняк

Свідомість суспільства в питаннях децентралізації зростає. Михайло Черняк

Про це заступник голови ХОДА повідомив спеціальному представникові діючого голови ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Сході України Мартіну Сайдіку в ході зустрічі 18 грудня.

Під час зустрічі з Михайлом Черняком представник ОБСЄ цікавився ходом процесів децентралізації в Харківській області, питаннями безпеки та ситуацією з внутрішньо переміщеними особами.

Заступник голови ХОДА запевнив Мартіна Сайдіка в тому, що Харківська область - абсолютно безпечний і стабільний регіон, який живе мирним життям.

«Тимчасово переміщених осіб в Харківській області більше, ніж у будь-якому іншому регіоні країни. У нас 206 тисяч офіційно зареєстрованих переселенців, неофіційно їх більш 300 тисяч. Область виконує всі взяті на себе соціальні зобов'язання, пов'язані з тимчасово переміщеними особами. Робота ведеться системно», - зазначив Михайло Черняк.

Він також підкреслив, що велику допомогу регіону в питаннях забезпечення потреб тимчасово переміщених осіб надають міжнародні організації.

Говорячи про хід децентралізації та процесу об'єднання територіальних громад, заступник керівника обладміністрації повідомив, що за останній рік жителі Харківської області краще стали розуміти суть процесів і оцінюють їх позитивно.

«Рік показав, що фінансова децентралізація дала результати, на місцях з'явилися гроші, яких раніше не було, і з'явилася можливість реалізації конкретних проектів і вирішення конкретних задач. Люди вже зовсім інакше налаштовані та розуміють, про що йде мова. Свідомість суспільства в цьому напрямку зростає, і я впевнений, що ця робота буде продовжуватися», - підкреслив Михайло Черняк.