Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Забезпечуючи бійців АТО достойною роботою, ми допомагаємо їм адаптуватися до мирного життя. Михайло Черняк

Забезпечуючи бійців АТО достойною роботою, ми допомагаємо їм адаптуватися до мирного життя. Михайло Черняк

З програмами працевлаштування та адаптації демобілізованих учасників АТО заступник голови ХОДА ознайомився в ході робочого візиту до Харківського міського центру зайнятості.

Співробітники центру ознайомили заступника голови ХОДА з роботою, яка проводиться на базі закладу як із шукачами роботи, так і з роботодавцями. Зокрема, розповіли про тренінги з підвищення кваліфікації та навчальні курси для тих, хто хоче змінити сферу діяльності. Заняття в центрі проводять навіть для учнів старших класів - щоб  допомогти їм визначитися з майбутньою професією.

«Центр працює досить ефективно і є унікальним для країни: тут не тільки допомагають з працевлаштуванням, на його базі проводять багато навчальних заходів, допомагають отримати нову професію і навіть відкрити власну справу», - зазначив Михайло Черняк.

Особливо важливою, на його думку, є увага, яку приділяють в центрі працевлаштуванню демобілізованих бійців АТО.

«Тут з ними працює психолог, який допомагає адаптуватися до мирного життя. Це дуже важливо, адже війна для всіх рано чи пізно закінчується, а процес повернення до нормального життя тривалий і дуже важкий, - пояснив Михайло Черняк. - Крім того, для бійців АТО проводять профорієнтаційні семінари та тренінги, допомагають складати резюме. Роботу їм пропонують з урахуванням психологічного та фізичного стану».

Крім того, на базі центру зайнятості з демобілізованими, а також з тимчасово переміщеними особами працюють волонтери, які залучають до допомоги міжнародні гранти.

Загалом за час воєнних дій до міського центру зайнятості звернулися 265 демобілізованих бійців АТО, 70% з них вдалося працевлаштувати.