Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тваринникам області компенсують відсотки за отриманими кредитами

Тваринникам області компенсують відсотки за отриманими кредитами

Про це 15 грудня під час селекторної наради Мінагрополітики України повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

Основною темою обговорення на селекторі стало питання щодо реалізації порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва.

«У поточному році із загального фонду державного бюджету було передбачено 250 млн грн. Це державна підтримка галузі тваринництва, а порядок використання коштів затверджений постановою уряду № 884», - зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський.

Директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Кваша нагадав, що ці кошти держпідтримки тваринництва були розподілені за двома напрямками: часткове відшкодування вартості закупівлі племінних тварин і часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких об'єктів.

«Щодо використання тих фінансових ресурсів, які були виділені для погашення процентної ставки, зазначу, що на Харківську область було розподілено 18 млн грн першим траншем і майже 4 млн - другим, - повідомив Олександр Нездюр. - Департамент є розпорядником цих коштів і, відповідно до постанови КМУ, була сформована комісія, яка відпрацювала всі заявки, отримані безпосередньо від товаровиробників. Усі гроші розподілені і за день-два будуть компенсовані відсотки».

Претендентів на отримання часткового відшкодування вартості закупівлі племінних тварин і вартості будівництва та реконструкції тваринницьких об'єктів у Харківській області немає, повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку.

«На Харківську область розподілялося 15 млн грн. Були проведені процедурні питання, але заявок на компенсацію до нашого департаменту не надійшло», - додав Олександр Нездюр.