Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області показник рівня працевлаштування осіб із обмеженими можливостями склав 70%

У Харківській області показник рівня працевлаштування осіб із обмеженими можливостями склав 70%

Про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

За його даними, у 2015 році на обліку в службі занятості перебувало 832 особи з обмеженими фізичними можливостями, з яких було працевлаштовано 582 особи, 43 з них відкрили власну справу. Серед вимушених переселенців на обліку перебувала 51 особа з інвалідністю, працевлаштовані 39 громадян.

«Протягом останніх двох років це найкращий в Україні показник рівня працевлаштування - 70%, при середньому показнику по країні 26%», - зазначив Володимир Міненко.

Основною послугою, що пропонується Службою зайнятості для соціальної реабілітації інвалідів, є профнавчання. Протягом 10-ти місяців поточного року 243 особи з обмеженими фізичними можливостями з числа безробітних проходили перепідготовку та підвищення кваліфікації.

Крім того, у Міжнародний день інвалідів під час ярмарку вакансій у Харківському міському центрі зайнятості 17 роботодавців презентували 90 пропозицій роботи для осіб з інвалідністю. Виробники пропонували здобувачам вакансії операторів поштового зв’язку, комплектувальників виробів, комірників, економістів, менеджерів зі збуту, складальників електричних машин та апаратів, покоївок, касирів торгівельного залу, охоронників та озеленювачів.

Як зазначили у міському Центрі зайнятості, захід відвідали 400 осіб із інвалідністю. Люди дізнавались про потреби сучасного ринку праці та соціальні послуги, які надає державна Служба зайнятості. Під час неформального спілкування роботодавці розповідали про специфіку та умови праці, рівень заробітної плати та вимоги до претендентів на роботу.