Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклійському районі до кінця року реконструюють школу

У Балаклійському районі до кінця року реконструюють школу

Після реконструкції в закладі з’явиться дошкільний підрозділ. Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

За його інформацією, у поточному році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (більш, ніж 1,26 млн грн) та співфінансування з обласного бюджету (більше 140 тис. грн) розпочато реконструкцію Балаклійської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5.

Як зазначила директор школи Наталія Засадченко, 2-поверхова будівля на території школи буде капітально відремонтована для розміщення в ній підрозділу дошкільної освіти, що складатиметься з 3 дитсадівських груп - по 20 дошкільнят у кожній.

«Це дасть змогу збільшити охоплення дітей дошкільною освітою. Крім того, школа, яка буде  перейменована на УВК після відкриття дошкільного підрозділу, знаходиться у центрі. Батькам буде дуже зручно водити дітей. Зараз їм доводиться до найближчого дитячого садочку добиратися автобусом», - розповіла Наталія Засадченко.

Будівля раніше була відведена для початкової школи, там займались діти з 1 по 4 клас. Їх перевели до основного корпусу школи. Роботи з реконструкції будівлі розпочнуться вже 25 листопада. Зокрема, планують розмежувати кімнати, замінити вікна, двері, поновити проводку та інше.

За інформацією Євгенія Шахненка, на даний момент підрядній організації перераховано аванс у сумі 368,165 тис. грн, будівельні роботи планується завершити до кінця 2015 року.

«Введення в експлуатацію даного об’єкта створить належні умови для дошкільного виховання дітей в мікрорайоні м. Балаклії та покращить якість загальної середньої освіти. Заміна вікон та дверей на енергозберігаючі забезпечить економію теплової енергії», - зазначив Євгеній Шахненко.