Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За засмічення території з підприємства стягнуть більше 228 тис. грн

За засмічення території з підприємства стягнуть більше 228 тис. грн

Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу Держекоінспеції в Харківській області.

ТОВ «Харківський завод «ЖБК-5» має компенсувати державі більше 228 тисяч гривень збитку. Така ухвала ВГСУ завершила тривалі судові розгляди справи, порушеної за результатами перевірки обласної Держекоінспекції. Про це повідомив начальник Державної екологічної інспекції в Харківській області Артем Георгіян.

За його інформацією, у ході планової перевірки ТОВ «Харківський завод «ЖБК-5» інспектори виявили порушення природоохоронного законодавства, а саме - засмічення земельних ділянок промисловими відходами (деревиною та поліетиленовою плівкою). Загальна площа засмічення склала 13,2 кв. м, об’єм – 100 куб. м. Зазначене є порушенням статті 17 ЗУ «Про відходи» та статті 35 ЗУ «Про охорону земель».

«Було розраховано збиток, який склав 228 450,42 гривень, та пред’явлено претензію ТОВ «Харківський завод «ЖБК-5» з пропозицією добровільно відшкодувати суму завданого збитку. Матеріали перевірки направили до Харківської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері для прийняття рішення про порушення кримінальної справи», -  пояснив Артем Георгіян.

Як уточнили в Держекоінспекції, суди першої та другої інстанцій відмовили в задоволенні позивних вимог, що були подані прокуратурою. У результаті прокуратура разом з Держекоінспекцією подали касаційну скаргу до Вищого господарського суду України.

«Розглянувши всі докази по справі, Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу та вирішив стягнути з ТОВ «Харківський завод «ЖБК-5» збиток, завданий державі засміченням земельної ділянки. На виконання вищезгаданої постанови Господарським судом Харківської області був виданий відповідний наказ», - повідомив начальник Державної екологічної інспекції в Харківській області.

Стягненням збитку з ТОВ «Харківський завод «ЖБК-5» займається Відділ державної виконавчої служби Харківського району області.