Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За сприятливої погоди ремонт доріг у Харківській області триватиме до грудня

За сприятливої погоди ремонт доріг у Харківській області триватиме до грудня

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг Євген Зражевець.

За його інформацією, наразі дорожники регіону максимально використовують сприятливі погодні умови для покращення стану дорожнього покриття та забезпечення належних умов руху в зимовий період.

У першу чергу, мова йде про ліквідацію ямковості. Так, з початку року ліквідовано більше 280 тисяч квадратних метрів ямковості на дорогах, з яких більше 138 тисяч - на дорогах державного значення.

Начальник Служби автомобільних доріг в Харківській області пояснює, що для ліквідації ямковості задіяні 2 асфальтобетонних заводи ДП «Харківський облавтодор» - Пісочинський та Лозівський. В основному, на автомобільних дорогах місцевого значення ремонтні роботи виконують з використанням гарячого асфальтобетону. Для ліквідації незначної ямковості та тріщин на асфальтобетонному покритті роботи ведуть струменевим методом.

«Струменевим методом ліквідовуються невеличкі ямки - від 3 до 4 см, при цьому роботи можуть тривати за низьких, але не мінусових температур. Також технологічно ремонт може проходити навіть на вологій поверхні, - пояснює Євген Зражевець. – Наприклад, нещодавно струменевим методом ми ще раз пройшлися по окружній дорозі, де з’явились незначні руйнування, та по Київській трасі - від Пісочина до кордону з Полтавською областю».

Також ямковий ремонт у листопаді активно проводився на місцевій мережі доріг у Краснокутському, Коломакському, Богодухівському, Чугуївському, Золочівському та Дергачівському районах.

Наразі, як повідомляють в Службі автомобільних доріг в Харківській області, ремонтні роботи тривають і продовжуватимуться за належних погодних умов і температури повітря. Враховуючи прогнози метеорологів, дорожники збираються приводити до ладу шляхи регіону до 10 грудня. Крім того, навіть за мінусової температури ремонти не припиняться.

«У Харківській області ми користуємося й технологією застосування литого асфальтобетону. Ця технологія дозволяє проводити ремонти і в незначні морози. Наприклад, ліквідацію ямковості ми зможемо продовжити вже в лютому – березні наступного року», - зауважив Євген Зражевець.