Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Литовці ознайомилися з роботою харківських прикордонників

Литовці ознайомилися з роботою харківських прикордонників

11 листопада делегація Служби охорони державного кордону МВС Литовської Республіки відвідала Східне регіональне управління.

До прикордонників Харкова з робочим візитом прибула делегація Служби охорони державного кордону МВС Литовської Республіки на чолі з Командуючим Ренатасом Пожелою. До України литовська делегація завітала на запрошення прикордонного відомства України для ознайомлення з діяльністю українських прикордонників та станом реформування Держприкордонслужби, а також налагодження подальших напрямів двостороннього співробітництва.

У ході робочої поїздки начальник Східного регіонального управління полковник Сергій Бідило ознайомив литовських колег зі структурою регіонального управління, порядком охорони державного кордону та поінформував про обстановку, яка склалася сьогодні на ділянці відповідальності регіонального управління та здатністю виконувати оборонні функції в контексті воєнної загрози на державному кордоні.

Окремо гості ознайомилися з заходами, які вживаються щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російської ділянки державного кордону та територій, прилеглих до району проведення АТО.

«Наразі здійснюється перехід до нових технологій, підрозділи посилюються сучасними засобами зв’язку, приладами дистанційного контролю та відеоспостереження, сучасними системами радіолокаційного та тепловізійного спостереження», - розповів гостям Сергій Бідило.

Литовська делегація оглянула фортифікаційні споруди в міжнародному пункті пропуску «Гоптівка» та комплекс інженерно-технічних та оборонних споруд вздовж лінії державного кордону на ділянці Харківського прикордонного загону.