Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2016 році з бюджету області буде збільшено фінансування галузі культури

У 2016 році з бюджету області буде збільшено фінансування галузі культури

Про це повідомив т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, вітаючи з професійним святом працівників культури Харківщини.

Урочистості на честь Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва пройшли 9 листопада в ОКП «Харківський державний академічний театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва». У заході взяли участь близько 200 працівників культури з усіх районів та міст області.

«За дорученням голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна та від себе особисто дозвольте привітати вас, шановні працівники культури, з цими чудовими та світлими святами, - звернувся до присутніх Вадим Глушко. - Сьогодні я особисто вдячний тим колективам, які допомагають матеріально й своїми виступами воїнам АТО та мешканцям Донецької та Луганської областей. Також дякую вам за те, що в ці нелегкі часи ви виховуєте молоде покоління, допомагаєте їм стати патріотами. Завдяки нашим спільним зусиллям Харківщина - мирна й вільна. Мені приємно зазначити, що в 2016 році з обласного бюджету буде виділено більше коштів на культуру. Спасибі вам за вашу роботу, повірте, що обласна адміністрація буде надійним помічником у ваших справах».

Також т.в.п. заступника голови ХОДА зазначив, що наразі в Харківській області працює 2211 творчих колективів. Саме завдяки їм наш регіон у змозі стати не тільки інтелектуальною, але й культурною столицею України, вважає Вадим Глушко.

Крім того, керівництво ХОДА привітало й двох іменинників, які святкують день народження – це начальник відділу культури і туризму Валківської РДА Валентина Шевченко та директор Харківського академічного театру музичної комедії Ігор Коваль.

За багаторічну плідну працю, високий рівень професійної майстерності та з нагоди професійного свята працівників культурної сфери Харківської області нагороджено Почесними грамотами Департаменту культури і туризму ХОДА.  

Також Грамотами Центрального комітету профспілки працівників культури та  Грамотами Харківської обласної профспілкової організації профспілки з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва нагороджено діячів Харківщини.

Після урочистостей гості свята мали змогу подивитися виставу за твором Миколи Гоголя «Женитьба».